تبلیغات
جستجو
پیوندهای روزانه
لینک دوستان
امکانات جانبی
آمار وب سایت:
بازدید دیروز : 52
بازدید هفته : 82
بازدید ماه : 161
بازدید کل : 52099
تعداد مطالب : 47
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1
حضرت محمد (ص) رحمة للعالمین است
جهان در آستانهی بعثت حضرت رسول اکرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ در انحطاط و بحران شگفت انگیزی قرار داشت. جهالت، غارتگری، ظلم و ستم، تضییع حقوق ضعیفان و محرومان، فساد و بی بند و باری، تبعیض و ناعدالتی، نگرانی و دلهره، دوری از اخلاق و انسانیت، تمام جوامع بشری را در آن روزگار فرا گرفتهبود. در آن زمان چهل سال از عمر پربرکت وگرانقدرپیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم گذشته بود که در ماه پر فضلیت رجب حضرت در فراز کوه حرا به عبادت، رازونیاز ومناجات با خداوند یگانه مشغول بود که در این هنگام جبرئیل امین به عنوان پیک وحی الهی بر پیامبرمکرم اسلام نازل شد. وپنج آیهی اول سوره علق را برای حضرت قرائت کرد. به اعتقاد اکثر مفسران وبزرگان دین این سوره نخستین سورهای است که بر پیامبراکرم (ص) نازل گردید بلکه پنج آیه اول سوره علق به اتفاق همهی مفسران و یزرگان دین در آغاز وحی بر رسول مکرم اسلام فرود آمده است که در حقیقت مضمون آیات نیز موید این معنی است. در روایات هم اینگونه نقل شده است: پیامبر (ص) به کوه حرا رفته بود جبرئیل امین وحی نزد حضرت آمد و گفت ای محمد بخوان پیامبر (ص) فرمود: من سواد خواندن ندارم جبرئیل او را در آغوش گرفت و فشرد، بار دیگر تکرارکرد ای محمد بخوان رسول اکرم بار دیگر تکرار کرد من سواد خواندن ندارم وبار دوم نیزجبرئیل حضرت را در آغوش گرفت و فشرد ودیگر بار همان پاسخ را شنید و برای بار سوم جبرئیل پنج آیه اول سوره علق را به صورت کامل اینگونه قرائت نمود.
بسم الله الرحمن الرحیم،
اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذی خَلَقَ1خَلَقَ الْإِنْسانَ مِنْ عَلَقٍ2اقْرَأْ وَ رَبُّکَ الْأَکْرَمُ 3 الَّذی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ4عَلَّمَ الْإِنْسانَ ما لَمْ یَعْلَمْ
ترجمه: بخوان به نام پروردگارت که جهان را آفرید. همان کس که انسان را از خون بسته ای خلق کرد. بخوان که پروردگارت از همه بزرگوارتر است. همان کسی که به وسیله قلم تعلیم نمود. وبه انسان آنچه را نمیدانست یاد داد. وبدین شکل برای اولین بار وحی الهی و آیات قرآن کریم در 27 رجب، روز مبعث بر خاتم پیامبران حضرت محمد (ص) نازل گردید که توضیح و تفسیر این آیات در این مجال نمیگنجد. بنظرم آمد مهمترین نکاتی که در این ایام مناسب است به آن پرداخته شود هدف از بعثت پیامبران الهی است. که اشارهای مختصر به اهداف پیامبران مینمایم.
بر کسی مخفی نیست که اهداف همهی پیامبران و رسولان الهی و مبعوث شدنشان هدایت و راهنمایی وتزکیه نفوس عامه مردم بوده است تا بشریت با شناخت پروردگار خویش از بت پرستی و جها لت دست بردارد واز ظلمت وتاریکی و هرگونه زشتی وبدی درامان باشد ودر پرتوالهی در مسیر نور حرکت کند.الله ولی الذین آمنوا یخرجهم من الظلمات إلى النور...
قرآن کریم در باره اهداف بعثت پیامبران میفرماید:
ولَقَد بَعَثنا فى کُلِّ اُمَّة رَسولاً اَنِ اعبُدُوا اللّهَ واجتَنِبُوا الطّـغوت ... و در حقیقت، در میان هر امّتى فرستاده
اى برانگیختیم تا بگوید خدا را بپرستید و از طاغوت بپرهیزید ... (آیه 36) سوره نحل
هُوَ الَّذی بَعَثَ فِی الأُمِّیّینَ رَسولًا مِنهُم یَتلو عَلَیهِم آیاتِهِ وَیُزَکّیهِم وَیُعَلِّمُهُمُ الکِتابَ وَالحِکمَةَ وَإِن کانوا مِن قَبلُ لَفی ضَلالٍ مُبینٍ
و کسی است که در میان جمعیت درس نخوانده رسولی از خودشان برانگیخت که آیاتش را بر آنها میخواند و آنها را تزکیه میکند و به آنان کتاب (قرآن) و حکمت میآموزد هر چند پیش از آن در گمراهی آشکاری بودند ) آیه 2) سوره جمعه
رَبَّنا وَابعَث فیهِم رَسولًا مِنهُم یَتلو عَلَیهِم آیاتِکَ وَیُعَلِّمُهُمُ الکِتابَ وَالحِکمَةَ وَیُزَکّیهِم ۚ إِنَّکَ أَنتَ العَزیزُ الحَکیمُ
ترجمه:
پروردگارا در میان آنها پیامبری از خودشان برانگیز، تا آیات تو را بر آنان بخواند، و آنها را کتاب و حکمت بیاموزد، و پاکیزه کند؛ زیرا تو توانا و حکیمی (و بر این کار، قادری) (سوره مبارکه بقره آیه 129)
با این نمونه آیات الهی و روایات مختلفی که در زمینهء اهداف بعثت وماموریت پیامبران الهی در کتب معتبر وجود دارد درمییابیم که اصلیترین هدف همه انبیاء و رهبران الهی هدایت انسانها بوده تا بشریت با اصول زندگی صحیح و هدف از خلقت خود پی ببرد و همواره در دنیا در مسیر عدالت، صلح ودوستی، آرامش و محبت به هم نوع خود به دور از ظلم و ستم وطغیانگری زندگی کند. پیامبر بزرگ اسلام که خود رحمه للعالمین است در بیانی میفرمایند:
إنَّما بُعِثتُ لاُتَمِّمَ مَکارِمَ الخلاقِ؛
براستى که من براى به کمال رساندن مکارم اخلاق مبعوث شدهام. (کنزالعمال، ج 13، ص 151، ح 36472)
بهر حال مکارم اخلاق یعنی انسان بودن، یعنی اشرف مخلوقات بودن، یعنی رعایت حقوق دیگر انسانها و ارزش قائل شدن برای همهء آحاد جامعه، که درروایت از حضرت امام صادق علیه السلام داریم در خصوص تبیین مکارم الاخلاق فرمودند:
به پیوند با کسی که از تو بریده، عطا کن به کسی که تو را محروم نموده، نیکی کن دربا ره آن کس که به تو بدی کرده، سلام کن به کسی که تو را دشنام داده، انصاف ده در مورد آن کس که در مورد تو خصومت نموده و ببخش کسی را به تو ستم کرده است.
حال سؤال این است با اینکه حضرت محمد (ص) رحمت برای عالمیان است. و این همه بر محبت، مودت، صلح، دوستی و گذشت و ایثار سخن گفته است، قرآن کریم این معجزه الهی و حضرت محمد (ص) و نبوت او که از اصول مشترک و محور اتحاد بین مسلمانان عالم است. چگونه است امروزه عدهای به دوران بدتر از جهالت برگشتهاند و به عنوان مسلمان بر سر برادران مسلمان خود و حتی کودکان بی دفاع و زنان و مردان غیرمسلح که در خانههای خود در خواب هستند بمب وموشک میافکنند ودستشان به خون بیگناهان آلوده است. چگونه است گروههای تکفیری امثال داعش ... در کشورهای اسلامی حضور پیدا کرده و به نام اسلام ومسلمان بودن زشتترین و ضد اخلاقیترین جنایات را انجام میدهند. آیا غیر از این است که چنین رفتارهایی با مسلمان بودن و دستورات پیامبر عظیمالشان منافات دارد باید همه مردان و زنان و جوانان سراسر دنیا اعم از مسلمان و غیرمسلمان بدانند و آگاه باشند این روشهای ضدانسانی هیچگونه اسلامی نیست بلکه کشتن بیگناهان و زنان و مردان بیدفاع، ظلم و طغیانگری و زیاده خواهی ...خلاف دستورات اسلام و قرآن است. اسلامی که حتی اجازه نمیدهد یک مسلمان بیجهت یک حیوان را مورد اذیت و آزار قرار دهد. در دستورات دینی داریم حتی حیوانی که خواب است حق شکار او را نداریم ...!.
آیا وقت آن نرسیده است ملتهای مسلمان و همه ء آزادهخواهان عالم بیش از این بخود آیند و با محوریت پیامبر عظیمالشان و قرآن کریم با هم متحد شوند و به آیه واعتصموا بحبل الله جمیعاً ولا تفرقوا عمل نمایند و با اخلاق اسلامی خود حضرت محمد (ص) رسول مکرم اسلام را که بهترین اسوه حسنه است الگوی خود قرار دهند وهمواره مسیر زندگی جوامع اسلامی مزین به اخلاق محمدی شود. تا همگان بدانند دین مبین اسلام دین رحمت و محبت است.
حال آن که سازمانهای بینالمللی و مدعیان دروغین حقوق بشر از این واژهی زیبا و با معنی برای مقاصد و منافعشان استفادهی ابزاری میکنند و با این حربه در امور دیگر کشورها به ویژه جمهموری اسلامی ایران دخالت میکنند تا جایی که اگر یک جنایتکار و محارب و قاتل بر اساس قانون مورد محاکمه قرار گیرد داد و فریاد سر میدهند و برای زشتترین عمل که خلاف طبیعت، خلاف شرع و عقل انسان عاقل است اظهارنظر میکنند و چنین اعمال ننگین را حقوق بشر میدانند. اما در حملات تروریستها و آدم کشیها در جهان به ویژه در حمله ناجوانمردانه رژیم آل سعود به مردم مسلمان یمن ساکت هستند یا بعضاً به انحاء مختلف حامی ظالمان و طغیانگرانند پس انتظار میرود مسلمانان منطقه و کشورهای اسلامی این جنایات را محکوم کنند و نشان دهند که اسلام از هرگونه ظلم و ستمگری بیزار است.
منبع خبر گزاری برنا نیوز
مطالب مرتبط
حضرت آیتاللهالعظمی جوادی آملی در جلسه تفسیر: متولی کعبه باید متقی باشد .
در خواست دعا از حضرت امام صادق علیه السلام و عدم پذیرش امام از دعا کردن
یادداشت روز: ایران به دلیل حضور مقدس حضرت ثامن الحجج قابلیت گردشگری مذهبی را دارد
، ما درس یزرگی که از فرهنگ عاشورا و اربعین می توانیم بگیریم ،شجاعت و نهراسیدن از دشمنان واستکباراست
کارشناس فرهنگی - اجتماعی: راه اعتدال و عقلانیت همان اسلام ناب محمدی است
ورود کاربران
عضويت سريع
چت باکس
| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
پشتيباني آنلاين
آمار
کل مطالب : 47
کل نظرات : 0
آمار کاربران
افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 3
آمار بازدید
بازدید امروز : 16
بازدید دیروز : 52
ورودی امروز گوگل : 2
ورودی گوگل دیروز : 5
آي پي امروز : 5
آي پي ديروز : 17
بازدید هفته : 82
بازدید ماه : 161
بازدید سال : 4787
بازدید کلی : 52099
اطلاعات شما
آی پی : 18.188.219.131
مرورگر :
سیستم عامل :
امروز :