تبلیغات
جستجو
پیوندهای روزانه
لینک دوستان
امکانات جانبی
آمار وب سایت:
بازدید دیروز : 144
بازدید هفته : 279
بازدید ماه : 564
بازدید کل : 52502
تعداد مطالب : 47
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1
عید فطر یعنی بازگشت به خویشتن خویش
عید در لغت از ماده" عود "به معنی بازگشت است و لذا به روزهایی که، روز شادی خوشحالی و شعف ، روز پیروزی ونصرت الهی ، روز ولادت ها و جشن و بر طرف شدن هرگونه سختی ها و مشکلات از قوم و جامعه ای عید گفته می شود .
و كلمه " فطر" را از فطرت برگرفته اند كه به معنای سرشت است. پس بنابراین "عید فطر " یعنی بازگشت انسان به خویشتن خویش است
کلمه عید در قرآن کریم
قَالَ عِیسَى ابْنُ مَرْیَمَ اللَّهُمَّ رَبَّنَا أَنزِلْ عَلَیْنَا مَآئِدَةً مِّنَ السَّمَاء تَكُونُ لَنَا عِیداً لِّأَوَّلِنَا وَآخِرِنَا وَآیَةً مِّنكَ وَارْزُقْنَا وَأَنتَ خَیْرُ الرَّازِقِینَ( سوره مائده آیه 114)
ترجمه آیه:
عیسی بن مریم از خداوند در خواست کرد گفت بارالها پروردگارا، از آسمان مائده ای برما فرو فرست تا عیدی برای اول و آخر ما باشد و نشانهای از جانب تو، و ما را روزی ده که تو بهترین روزی دهندگانی
واژه عید تنها یک بار در قرآن کریم بکار رفته است، در تفسیر نمونه ذیل این آیه گفته شده است «عید» از ماده عود به معنی بازگشت است. لذا به روزهایی که مشکلات قوم و جمعیتی بر طرف میشود و بازگشت به پیروزیها و راحتیهای میکند عید گفته میشود. در اعیاد اسلامی به مناسبت اینکه در پرتو اطاعت یک ماه مبارک رمضان و یا با انجام فریضه بزرگ حج صفا و پاکی فطری نخستین به روح و جان باز میگردد و آلودگیهایی که بر خلاف فطرت است از میان میرود عید گفته شده اس. از آنجا که نزول مائده نیز بازگشت به پیروزی و پاکی و ایمان به خدا بوده است حضرت مسیح (ع) آنرا عید
نامیده است
در روایات اسلامی برای اعیاد بویژه اعیاد مذهبی از جمله عید سعید فطر آداب و رسوم خاصی نقل شده است.از جمله حدیث زینوا اعیادکم بالتکبیر عیدهای خود را با تکبیر زینت بخشید .
و در روایت از پیامبر اکرم (ص) حضرت فرمودند : زینوا العیدین بالتهلیل و التکبیر والتحمید والتقد یس عید فطر و قربان را با گفتن ذکر لا اله الا الله ، الله اکبر ، الحمدلله و سبحان الله زینت بخشید.
پس در حقیقت همواره توجه داشته باشیم که روز عید روز ذکر دعا و نیایش و روز عبادت وبازگشت انسان به فطرت خویش است. اینکه فکر کنیم روز عید" روزی است که وقت خود را بیهوده به بطالت بسپاریم و با گناه و معصیت و تفریحات ناسالم ویا تنبلی بگذرانیم اشتباه است.
حضرت امیرالمومنین امام علی (ع ) فرمودند: امروز (روز عید فطر) تنها عید کسی است که خداوند روزهاش را پذیرفته و عبادتش را سپاس گذار ده است. حضرت در ادامه فرمودند دقت داشته باشیم هر روزی که خداوند مورد نا فرمانی قرارنگیرد، عید راستین و واقعی است.
عارف بزرگ و وارسته مرحوم میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در باره عید«سعید فطر فرمودند » عید فطر روزی است که خداوند آن را از میان دیگر روزها برگزیده است و مخصوص هدیه بخشیدن و جایزه دادن به بندگان خویش ساخته است.
روزی است که بندگان چشم امید به در گاه او دوخته اند و از خطاهای خویش پوزش میخواهند خداوند در این روز به آنها اجازه داده است تانیازهای خویش را به نزد او آورده و آرزوهای خویش را از او بخواهند و نیز وعده و مژده داده است که هر نیازی به او آرند، برآورده و بیش از آنچه چشم دارند به آنان ببخشد.
امیرالمومنین علی (ع): در ضمن خطبهای در باره عید فطر مومنان را بشارت داده و اهل باطل و گناهکاران را بیم دادهاند و فرمودند: ای مردم این روز شما ( عید) روزی است که نیکوکاران در آن پاداش میگیرند و زیانکاران و تبهکاران در آن مایوس و نا امید میشوند و این روز شباهت زیادی به زمان قیامت دارد که با خروج از منازل و رهسپاری بسوی جایگاه نماز عید، خروجتان از قبر و رفتنتان را بسوی پروردگار به یاد آورید و ایستادن در جایگاه نماز، ایستادن در برابر پروردگار را یاد کنید و با بازگشت به سوی منازل خود بازگشتتان به سوی منازلتان در بهشت برین را متذکر شوید.
ای بندگان خدا کمترین چیزی که به زنان و مردان روزه دار داده میشود این است که فرشتهای در آخرین روز ماه مبارک رمضان به آنان ندا میدهد و میگوید، هان بشارتتان باد، ای بندگان خدا گناهان تان آمرزیده شده است، پس به فکر آینده خویش باشید که چگونه بقیه ایام را بگذرانید (میزان الحکمه ص 4202)
در واقع از کلام معصومین (ع) چنین استفاده میشود که روز عید روز اجر و مزد گرفتن روزه داران است روز آمرزش و بخشش است.
حال که ان شالله از برکات شب های قدر و رمضان مورد رحمت و آمرزش قرار گرفتیم ، من بعد باید بیشتر مواظب و مراقب خویشتن باشیم ، تا هوای نفس و شهوات وآلودهگیهای دنیوی و مادی ما را آلوده نکند که در آن صورت گناه و معصیت دچار حبط اعمال نیک می گردیم و اعمال صالح در اثر بندگی شیطان و گناههان محو و چون چوب در آتش تبدیل به خاکسترمی شود .
به امید روزی که با ظهور و حضور حضرت حجت مهدی موعود(عج) یگانه منجی و عدل گستر، جهانی پر از زیبایی وشکوفایی داشته باشیم تا در همه عالم پاک دستان و نیکو سرشتان واقعی با حاکمیت جهان شاهد "عید واقعی " در سرتاسر عالم باشیم،
اعمال عید سعید فطر
با اتمام ماه مبارک رمضان و وداع با ماه میهمانی خداوند، اعمال عید فطر و شب اول ماه شوال آغاز میشود که احادیث بسیاری در فضیلت این شب و اعمال آن وارد شده است؛ شبی که کمتر از «لیلةالقدر» نیست. ابتدا غسل در وقت غروب آفتاب و احیاء آن به نماز و دعا و استغفار و مسئلت از خداوند به توبه و همچنین دعاهای وارده در کتاب شریف مفاتیحالجنان
*پرداخت زکات فطریه
بر اساس اعلام مراجع عظام سه کیلوگرم از قوت غالب، غذایی که در اغلب موارد از آن ارتزاق میکنیم به منظور کمک به مستمندان. پرداخت فطریه متوجه تمام افراد از هر سن و سال است؛ از کودک یک روزه تا مرد و زن 120 ساله همه در پرداخت این امر برابرند. سرپرست و ولی خانواده افرادی که نان خور او محسوب می شوند عهده دار پرداخت آن است .
منبع : خبر گزاری برنا
مطالب مرتبط
حضرت آیتاللهالعظمی جوادی آملی در جلسه تفسیر: متولی کعبه باید متقی باشد .
در خواست دعا از حضرت امام صادق علیه السلام و عدم پذیرش امام از دعا کردن
یادداشت روز: ایران به دلیل حضور مقدس حضرت ثامن الحجج قابلیت گردشگری مذهبی را دارد
، ما درس یزرگی که از فرهنگ عاشورا و اربعین می توانیم بگیریم ،شجاعت و نهراسیدن از دشمنان واستکباراست
کارشناس فرهنگی - اجتماعی: راه اعتدال و عقلانیت همان اسلام ناب محمدی است
ورود کاربران
عضويت سريع
چت باکس
| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
پشتيباني آنلاين
آمار
کل مطالب : 47
کل نظرات : 0
آمار کاربران
افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 3
آمار بازدید
بازدید امروز : 26
بازدید دیروز : 144
ورودی امروز گوگل : 3
ورودی گوگل دیروز : 14
آي پي امروز : 9
آي پي ديروز : 48
بازدید هفته : 279
بازدید ماه : 564
بازدید سال : 5190
بازدید کلی : 52502
اطلاعات شما
آی پی : 3.22.42.189
مرورگر :
سیستم عامل :
امروز :